BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ügyfélszolgálat: 8 percig segítség nélkül - Hol, mennyit kell várni

Jász-Nagykun-Szolnok - Három másodperc, illetve nyolc perc. Ilyen eltérő reakcióidőkkel dolgoztak a Szoljon.hu által felhívott telefonos ügyfélszolgálatok

Rögtön az elején kedvező tapasztalatokra tett szert a portál.

A mobilszolgáltatóknál ugyanis viszonylag rövid ideig várakoztatták ügyfeleiket. Két perc volt a leghosszabb idő, amit a gombok nyomogatásával töltöttek. Az egyiknél azonban többször is megszakadt a vonal, így háromszori próbálkozás után jutottak csak el az ügyintézőhöz.

Azoknak, akik a kórházakba telefonálnak, úgy tűnik ugynacsak nem kell aggódniuk. A megye rendelőintézeteiben, tapasztalataink alapján, szinte azonnal felvették a kagylót.  

A gázszolgáltatónál csakis akkor hallhatak emberi hangot, ha megadták a számlán szereplő ügyfélazonosító kódot. A  telefonálóval közli is a gépi hang, hogy készítse elő a papírjait, hogy mire az ügyintézőhöz jut, már minden kéznél legyen. Megpróbálták kikerülni az azonosító kód megadását, de bármely menüpontot választották is, a kód elengedhetetlen feltétele volt a továbblépésnek.

Az áramszolgáltatónál már nem állták útjukat efféle akadályok, mindenféle azonosító nélkül is boldogultunk. Összesen egy perc tizenhat másodpercig kellett várakozni.

A vízműveknél ehhez még kevesebb idő kellett. Három másodperc elteltével már emberi hangot hallottak.



Az egyik vezetékes telefon, internet és kábeltévé előfizetést kínáló cégnél azonban elég komoly akadályokba ütköztek. Hívás során szinte végtelennek tűnő ideig hallgattuk a gépi hangot a kagylóban.

Számtalan mellék számát kellett beütni, mire eljutottak egy ügyintézőig. Összesen nyolc percig tartott, amíg az ügyfélszolgálaton felvették a telefont. Akkorra már háromszor elismételték, hogy kapcsolják a kezelőt és várjanak türelemmel.

A cikk itt folytatódik

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.