BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új vezérigazgató a magyar Tesco élén

Per Bank személyében új vezérigazgatót neveztek ki a Tesco-Global Áruházak Zrt. élére. A szakember ezt megelőzően a Coop Denmark ügyvezető igazgatói teendőit látta el.

A távozó James McCann-t felváltó Per Bank felelősségi körébe tartozik majd a Tesco magyarországi növekedési stratégiájának megvalósítása. A Tesco erre a pénzügyi évre mintegy 37 új áruház megnyitását irányozta elő, melyek révén közel 1650 embernek teremt majd munkát az áruházlánc.
 
A Tesco több mint 160 üzletet üzemeltet Magyarországon, és az ország legnagyobb vállalati munkaadójaként több mint 22 ezer munkavállalót foglalkoztat.
 
Kinevezése kapcsán Per Bank elmondta, hogy „A Tesco-Global Áruházak Zrt. nagyszerű vállalkozás. Első dolgom az itteni vásárlókkal való megismerkedés lesz, hogy még kényelmesebbé tehessük számukra a bevásárlást. Ezen kívül szeretném az eddiginél is vonzóbb munkahellyé tenni a Tescót, valamint minden egyes munkavállalónk számára elérhetővé tenni az előrelépés lehetőségét”.
 
„Az egyik legfontosabb dolog, ami vonzóvá tette számomra a Tescót, a helyi közösségekben való szerepvállalása, ami többek között energiatakarékos áruházak nyitását és helyi jótékonysági kezdeményezések indítását jelentette ez idáig. Szeretném tovább erősíteni a munkát ezen a területen.”
 
Philip Clarke, a Tesco International igazgatója elmondta: „Örömömre szolgál, hogy üdvözölhetem Pert a Tescónál. Per azon fog tovább dolgozni, hogy még kényelmesebb bevásárlási lehetőséget nyújthassunk vásárlóink számára, valamint hogy továbbra is aktívan támogassuk a helyi közösségeket.”

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.