BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Befektetők, legjobb most a partvonalon átvészelni a pánikot!

A Wall Street csütörtökön tovább esett, a Dow Jones veszített értékéből és újra 10 000 pont alá került, ez utoljára július 6-án történt meg.

Szerző: Tradenet Global

A dupla fenekű recesszió miatti aggodalmak egyre csak nőnek és ez a tény arra készteti a befektetőket, hogy megszabaduljanak részvényeiktől. Tőkéjüket kötvényekbe menekítik. A Goldman Sachs szakemberei például 25-30%-os esélyt adnak annak, hogy a gazdasági fejlődés negatívba fordul át. Viszont azt is hangsúlyozzák, hogy egy dupla recesszió rendkívül ritka jelenség és bekövetkeztéhez általában nagy sokkhatás szükséges, mely lehet egy nagyon súlyos gazdasági történés vagy egy drasztikus politikai döntés.

A Dow Jones -0.74%-kal 9985 pontra, az S&P500 index -0.77-kal 1047 pontra, a NASDAQ pedig -1.07%-kal 2118 pontra zuhant. A New York-i tőzsde forgalma 1 milliárd részvény alatt maradt, ami ismét tükrözi az aktivitás hiányát és jellemzi a bolond időszakot.

Ne feledjük el, hogy a mai második negyedévre szóló GDP adat második becslése még hátra van! Ez pedig alacsonyabbnak ígérkezik, mint az első becslés volt. Valamint Ben Bernanke is beszédet fog tartani délután négy órától a Kormányzók Találkozóján.


S&P 500 (SPY)

Az index tegnap újratesztelte az 1050 pontos támasz szintet és a nap végére alatta zárt. A Fej és Vállak alakzat még mindig jelen van a heti grafikonon. Az irány még mindig bizonytalan, hiszen az oldalazó mozgás még mindig nem tört meg. Néha a legjobb védekezés a támadás… mostanában azonban a védekezés legegyszerűbb fegyvere az, ha simán a partvonalon várjuk, hogy a piac iránya kirajzolódjon.

Az index -0.77% eséssel zárt 1047 ponton.

NASDAQ (QQQQ)

A NASDAQ szintén nem mutatta meg az irányt tegnapi mozgásával. Még mindig az EMA200 indikátor letörésére várunk, mely némi előrejelzést adhat a piac várható irányáról, az index azonban még mindig abban az ártartományban van, ahonnan valamerre ki kell törnie. Az EMA20 és EMA50 indikátorok jelenleg ellenállási szintet jelentenek 45.55 pontnál.

Az index -1.07% mozgással zárt 2118 ponton.

Félvezetők ($SOX)

Az index továbbra is távol van a 200 napos hosszú távú mozgóátlagtól. A legközelebbi támasz a hónap mélypontján, 315 pontnál található, és egy ennél jóval gyengébb szintben is bízhatunk az éves mélypont 310-es értékén. Az index már nincs messze ezektől a jelentős támaszoktól. Ezen a héten meglátjuk, hogy van-e elég ereje az indexnek korrigálni az EMA200 indikátor 343.29-es értéke felé. Az ellentétes színű gyertyák továbbra is a bizonytalanságról árulkodnak. Ráadásul a 310-es korábbi támaszhoz értünk ahol megpihenhet az árfolyam. A trend csökkenő, de csapkodásoktól nem mentes a chart.

A szektor -1,95% mozgással 315.23 ponton zárt.
 
Bankok ($BKX)

A bankrészvények szerdán a jó piaci hangulat ellenére tovább hanyatlottak, de az utolsó órai hajrá korrekciója Kalapács gyertyát rajzolt a napi chartra, ami talán előmozdíthatja a várt korrekció ügyét az indexen, ami túladott zónában kereskedik.

A csökkenés mintha most a végéhez közeledne itt. Korábbi erős támasz 43 környékén megfoghatja. Kétirányú kalapács egymás után? Ez aztán a bizonytalankodás. A kalapácsok által meghatározott high-low tartomány adhatja a következő irányt.

Az index –0.71% gyengüléssel 43.10 ponton zárt.

Biotech ($BTK)

Az index tovább oldalazik az 1000 és 1120 pont által határolt tartományban. Amíg ebből a sávból ki nem lép, nehéz lenne állást foglalni a várható irány mellett. A keddi kereskedési nap az EMA200 vonalához közel zárt, és a záróár sem tükröz semmiféle elkötelezettséget, ami megvilágítja a befektetők határozatlanságát.

Tovább tart a mikro konszolidáció, de úgy tűnik, mintha támaszra lelne a 200as EMA-n.

A szektor -1.48%-os erősödéssel 1050 ponton zárt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.