BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Háború, csalás, gigantikus multik - ez vár ránk 2020-ig

Az afganisztáni háború az évtized végéig elhúzódik, a multinacionális vállalatok gigantikusra nőnek, a népesség eléri a 7 milliárdot - foglalható össze a Forbes előrejelzése, mely 10 évre tekint előre.

Ha nagyon hosszú időre, több mint 30 évre jósolsz előre, a kritikusok megbocsátják a hibákat – írja a Forbes George Orwellre hivatkozva. A Forbes ennél kisebb fába vágta a fejszéjét, az elkövetkezendő 10 évre „jósol” csak előre. Elsőként, a Facebook 40 milliárd dolláros tőzsdei kibocsátást hajt végre 2012-ben, majd 2013-ban a Dow Jones 4000 pontot esik egy számítógépes hiba miatt, amiért a kongresszus betiltja a magas-frekvenciájú kereskedést.

2014-ben átalakul a világ leggazdagabbjainak listája. Carlos Slimet a mexikói politikai és gazdasági krízis érinti nehezen, Mukesh Ambani 62 milliárd dollár vagyonra tesz szert. Ő jelenleg India leggazdagabb embere.

2017-re, 7 év alatt a Harvard-alapítványa duplájára, 50 milliárd dollárra nő. Ingyenes oktatással csábítják a legjobb diákokat Kínából. A munkanélküliség csak 8 év múlva áll vissza: 2018-ra esik 7 százalék alá. A négyszeres-visszaesés fenyegetése ezzel várhatóan véget ér.

2020-ra a Wall-mart eladása 1 trillió dollár, a cég által foglalkoztatott emberek száma világszerte eléri az 5 milliót. A cég sikeresen terjeszkedik Indiában és Brazíliában.

Ban Ki Moon ENSZ vezető megérkezik a kairói kórházba üdvözölni a világ 7 milliárdodik gyermekét. Kim Jong II 70 évesen meghal, fia, Kim Jong lesz Észak-Korea vezetője, aki az Egyesült Államokkal való kereskedelem megnyitására törekszik. Az Egyesült Államokban 2016-ban az elnökválasztáson a szavazók 7 százaléka online voksol. Felmerül a csalás gyanúja.

1018-ban az utolsó amerikai szárazföldi csapatok elhagyják Afganisztánt. Ezzel a leghosszabb amerikai szárazföldi háború véget ér. Nem világos, ki a győztes.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.