BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zuhannak a piacok - Nagyot esett az OTP

Az optimista nyitást követően délutánra mínuszba került a pesti parkett és zárásig folyamatosan gyengült. Az OTP nagy eséssel zárta a hét első kereskedési napját.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX nap végéig folyamatosan gyengült. A tőzsdeindex 2,61 százalékos mínuszban 20 221,37 ponton zárta a hét első kereskedési napját.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Az OTP mélybe rántotta a pesti parkettet. A bankpapírok árfolyama 12 milliárd forint feletti forgalom mellett 3,11 százalékos mínuszt ért el, így 4 815 forinton zárták a napot a társaság részvényei. A Mol is hasonlóan rosszul teljesített. Az energiapapírok 2,92 százalékos zuhanást követően 18 250 forinton fejezték be a kereskedést.

Az MTelekom is hasonlóan rosszul indította a hetet. A távközlési papírok 1,82 százalékos gyengülést követően 539 forinton zárták a napot. A Richter kora délután még tartotta magát azonban a rossz hangulat a gyógyszeripari részvényeket is lehúzta. A társaság papírjai 1,61 százalékos mínuszt értek el, így 42 000 forinton fejezték be a kereskedést.

Európában továbbra is bizonytalanok a befektetők, az európai adósságválság tovább terjedésétől való félelmek jelentős mínuszokat hoztak a vezető piacok indexeire. A német DAX index 1,67 százalékos, a lengyel WIG20 index 0,97 százalékos mínuszban állt a pesti záráskor.

Az amerikai piacok is jelentős mínuszokat értek el nyitás óta. A Nasdaq 0,99 százalékos, az S&P 500 index pedig 0,81 százalékos mínuszban járt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.