BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elmarad a gödöllői csúcs

Hivatalosan egyeztetési gondok miatt Varsó rendezi a partnerségi találkozót

Nem Gödöllőn, hanem Lengyelországban lesz a keleti partnerségi csúcstalálkozó. A rendezvényt korábban elnökségünk fénypontjának szánták, ám már a lengyel külügyminiszter is az ő elnökségük legfontosabb rendezvényeként említette. Egy ilyen esemény egyedülálló lett volna a magyar diplomácia történetében: a 27 uniós ország vezetőit várták tárgyalni hat volt szovjet tagállam kormányfőivel, és szervezés alatt állt Hillary Clinton amerikai külügyminiszter meghívása is.

A kormányzati indoklás szerint az időpontot nem sikerült összeegyeztetni a G8–G20- és az OECD-találkozóval. Külügyi szakértők szerint közvetlen anyagi kár nincs, az ország presztízsvesztesége azonban hatalmas. Bár az őszre áttett rendezvényen Donald Tusk lengyel kormányfő mellett így is társelnökként képviseltetheti magát a magyar vezetés. 3. oldal

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.