BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rosszul indult a hét a frankhiteleseknek

A forint gyengült hétfőn, azonban teljesítménye nem kiugró: a lengyel zloty is esett az euróval szemben. Ennek, és az euró esésének hatására majdnem 208 forintba kerül a svájci frank.

Az euró reggel gyengült a vezető devizákkal szemben, miután az eurózóna periferiális államainak kötvényhozamai emelkedésen mentek keresztül az elmúlt napokban. A legnagyobbrészt valószínűleg a német WestLB Bank esetleges megmentésének híre miatt gyengült az euró.

Az euró 1,318-ról 1,308-ig esett a frankkal, és 1,355-ről 1,344 alá esett a dollárral szemben, majd 1,348-ig korrigált. Az euró árfolyama január 21-e óta nem látott gyenge szintre csökkent a dollár ellenében.

Ennek, és a forint kismértékű gyengülésének hatására a svájci frank árfolyama forintban kifejezve 207-es szint fölé került a 205,5-ös záróárfolyamról.

A forint hétfőn gyengült az euróval szemben, a reggeli 271 körüli szintről 272,5 fölött is állt a kurzus, majd 271,6-ig korrigált a hazai deviza.

A forint árfolyamának újabb lökést adhatna, ha a kormány bejelentené a költségvetési kiigazításokkal kapcsolatos terveit, és az nem okozna csalódást a piacoknak.

Orbán Viktor mai parlamenti felszólalásában nem említett konkrét intézkedéseket, melyekre vár a piac.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.