BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A forintnak nem tetszik az Orbán-csomag

A forint gyengült, miután a piac megismerhette a kormány tervének keretszámait.

12 óra után

A forint 272,2-es szintig gyengült az euróval szemben, miután Matolcsy György befejezte beszédét, és nem ismerhettük meg a kormány reformcsomagját oylan részletességgel, mint egyes piaci szereplők várhatták

11 óra után

A forint 0,2 százalékos gyengülésben váltott, miután a piac megismerhette a kormány költségvetési terveinek keretszámait, és az első részleteket.

A forint napi leggyengébb szintre süllyedt az euróval szemben, mielőtt Navracsics Tibor és Matolcsy György ismertetné a költségvetési terv részleteit.

Az eurót 271,43 forinton jegyzik, melyre a délelőtt elért 269,6-os szintről, és a 271 körüli záróárfolyamról gyengült a forint.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A svájci frankkal szemben javított a forint, 210,5 forinton jegyzik az alpesi devizát a 211,35-ös záróárfolyamról, mely erősödés jelenleg a kedvező nemzetközi folyamatoknak köszönhető.

Orbán-csomag: Nem csökken a társasági adó, központi közüzemi díjakat vezet be a kormány

A volatilitás felerősödött a forint piacán a várakozások kapcsán, és a "buy the rumor, sell the news" stratégia, vagyis a "vegyél a híresztelésre, adj el a tényekre" érvényesülhet.

A forint jelentősen erősödött az új évben arra a várakozásra, hogy a kormány 6-800 milliárd eurós költségvetési kiigazítást hajt végre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.