BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Frankhitelesek: A 210 alatti frankárfolyam már történelem

A spanyolok leminősítésével gyengülni kezdett a forint - írja a Commerzbank Treasury Sales közgazdásza, Bámli Károly.

EUR/HUF (271,80 – 274,00): Az elmúlt két napban a forint alig mutatott életjeleket. Egy szűk sávban folyt a kereskedés, egészen ma reggelig: Spanyolország leminősítésével intenzíven gyengülni kezdett a forint. A vártnál kicsivel rosszabb külkereskedelmi mérleg adatra ebben a helyzetben nem sok figyelem irányul. Ma nálunk is kötvény aukció lesz, a kereslet és a hozamok alakulása lehet hatással az árfolyamra. Holnap inflációs, és GDP adat érkezik.

Az MNB elnöke egy interjúban újra hitet tett az infláció elleni harc, a jelenlegi kamatszint mellett. Ez a kamatszint tartását vetíti előre ami nyugtatólag hathat a forint árfolyamára, de ha rosszabbak lesznek a holnapi adatok a vártnál, és a hangulat is borongós marad, akkor rövidtávon további gyengülés várható.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

EUR/USD (1,3760 – 1,3890): Tegnap itt sem történt sok minden, a jó portugál aukció segített az eurónak 1,39 fölött maradni. Ma reggel innen indultunk, aztán jött a spanyol leminősítés, és a dollár 1,38 közelébe erősödött. A rossz ázsiai makro adatok miatt a hangulat eleve nem volt jó, Líbiában pedig már az olajszállító infrastruktúrát veszélyeztetik a harcok. A magas olajár a gazdasági növekedés beindulására, és az inflációra van rossz hatással. Ma spanyol, holnap olasz kötvényaukciók lesznek; kérdés, hogy a leminősítés után milyen eredmények születnek. Ha a hétvégi EU csúcson nem sikerül döntést hozni az Eurózóna hosszú távú válságkezeléséről, akkor hiába a közeli kamatemelés, a fokozódó államcsőd kockázatok miatt az euró továbbra is nyomás alatt maradhat.

CHF/HUF (210,20 – 213,20): A szokásos forgatókönyv: rossz hír jön, frank erősödik, forint gyengül, a 210 alatti árfolyam is már csak történelem….

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.