BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az eurózóna adósságválsága 280 fölé lökheti a forintot

A forint viszonylag stabil hétfőn, az árfolyam alakulását elemzők szerint továbbra is a globális hangulat alakíthatja. Kondrát Zsolt úgy látja, az euró/forint árfolyamában a volatilitás magas marad, és átmenetileg 280-as szint felett is jegyezhetik a közös európai devizát.

Az eurót reggel 272,5 forinton jegyezték, majd délelőtt 274-es szinten is járt a kurzus. Délután 273 egységet kell adni a hazai devizából az euróért. A frank ára alig mozdult, 240 forint az alpesi deviza. Karsai Péter, a Commerzbank közgazdásza szerint a forint helyzetét „szokás szerint leginkább a külföldről érkező hangulati impulzusok határozzák meg”.

Az elemző szerint holnap a Magyar Nemzeti Bank kamatdöntése és a sajtótájékoztatón elhangzottak hatással lehetnek majd az árfolyamra. A kamatcsökkentés még nem valószínű, leginkább a bizonytalan, törékeny globális növekedési kilátások miatt.

„Az euró/forint árfolyamot továbbra is a 260-280-as sávba várjuk, de a volatilitás magas marad” – írja Kondrát Zsolt, az MKB Bank vezető közgazdásza. Hangsúlyozza, az eurózóna adósságválságának újabb hulláma átmenetileg akár a sávon kívül gyengülő árfolyamot is hozhat.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

„Középtávon viszont a magyar gazdaság javuló külső és belső egyensúlyi helyzete miatt a forint erősödésére számítunk, és két éves távon a mostani kereskedési sáv erős széle is eleshet” – teszi hozzá a szakértő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.