BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Saját jakuzzi - Prémium szárnnyal bővült a Hotel Azúr, fotók

Mintegy 1,82 milliárd forintos beruházás révén egy 49 szobás új szárnnyal, egy 1800 négyzetméteres wellness-, multifunkciós szórakoztató-központtal és további konferenciatermekkel bővült a siófoki Hotel Azúr.

Mint azt Sternócky Balázs, a szálloda értékesítési és marketingigazgatója a Világgazdaságnak elmondta, a fejlesztés 530 millió forintos európai uniós támogatással, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg közel két év alatt. A negyven új munkahelyet teremtő bővítéssel a szálloda kapacitása 313 szobára és 750 férőhelyre emelkedett, egyben a vidék egyik legnagyobb konferenciaterem-kapacitású hotelévé vált.

A szeptemberben átadott, Hotel Azúr Prémium elnevezésű vízparti épületben 22 kétágyas szoba, 24 balatoni panorámás junior suite, illetve három saját jakuzzival és szaunával felszerelt lakosztály várja a vendégeket. Az új wellnessközpontban az úszó- és élménymedencék mellett különleges szaunapark is helyet kapott, három különböző hőmérsékletű finn szaunával, infraszaunával, gőz-, illat- és jégkamrával, zuhanytemplommal és egy balatoni panorámás rönkszaunával.

Szintén az új szárnyban található a szórakoztató-központ, amelyet négypályás bowlinggal, biliárd-, csocsó- és kártyaasztalokkal láttak el.
Az egyedi építészeti megoldásokkal tervezett szállodaépülethez egy látványkonyhás, hetvenfős gourmet-étterem is tartozik. Sternócky Balázs tájékoztatása szerint a Hotel Azúr a nyári időszakban nagyjából kilencvenszázalékos telítettséggel működött, hasonlóan az előző esztendő teljesítményéhez. A vendégkörben azonban történt némi változás: míg az elmúlt szezonban negyven százalék volt a külföldiek aránya, ez az idén harminc százalékra csökkent, viszont nőtt a hazai vendégek száma.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.