BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

UniCredit, Raiffeisen: Köszönjük, megvagyunk

Az UniCredit és a Raiffeisen az Erste bejelentéseire reagálva közleményt adott ki arról, hogyan fogja kezelni helyzetét Kelet-Európában.

Olasz lapbeszámolók szerint az UniCredit banknak nincsenek problémái Kelet-Európában."Magyarországon szerény mértékű a jelenlétünk, Közép-Kelet-Európa egészében nem látok problémát" - mondta kedden Roberto Nicastro, a Bank Austria anyabankjának vezérigazgatója.

Hétfőn két osztrák bank is jelezte, hogy problémái lehetnek a magyarországi végtörlesztés miatt. Az Erste Bank 800 milliós veszteségre számít 2011-ben, többek között az euróövezeti adósságválsághoz, illetve a magyarországi devizatörlesztésekhez kapcsolódó leírások miatt.

Az Erste Bank Group AG 700-800 millió eurós veszteségre számít 2011-ben, többek között az euróövezeti adósságválsághoz, illetve a magyarországi devizatörlesztésekhez kapcsolódó leírások miatt – jelentette be a tegnapi igazgatósági ülést követően a hitelintézet. Andreas Treichl vezérigazgató szerint fájdalmas, de korrekt, megfelelő lépéseket tett az Erste Bank, hogy erős állapotban készüljön fel a jövő kihívásaira.

A Raiffeisen Bank International (RBI) azt közölte, hogy további jelenős tartalékképzéssel számol a magyarországi nehéz piaci környezet miatt, de várhatóan ennek ellenére nyereséges lesz az idén. a magyar országgyűlés által megszavazott új törvény miatt hozzávetőleg 100 millió euró összegű céltartalékot kell képeznie (feltételezve, hogy a törvény által biztosított végtörlesztési lehetőség eredményeképpen a teljes kinnlevő devizahitel körülbelül 30 százalékban visszafizetésre kerül). Az RBI arra számít, hogy Magyarország kedvezőtlen piaci körülményei miatt további jelentős céltartalék-képzésre is szükség lesz. Erről 2011. november 24-én, az RBI harmadik negyedéves eredményeinek közzétételekor állnak majd rendelkezésre részletesebb adatok.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.