BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

23 milliós támogatást kapott egy faipari kisvállalat

Beruházási költségének felét nyerte el vissza nem térítendő támogatásként az exportját egyre növelő faipari kisvállalat, az újkígyósi Furnér-Pack.

Az Új Széchenyi Terv Telephelyfejlesztés című pályázati kiírásán 23 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el 46 millió forint értékű infrastrukturális beruházásához az újkígyósi Furnér-Pack Kft.

A társaság a márciusban kezdődött beruházás során 350 négyzetméterrel bővítette a már meglévő raktárát és egy 135 négyzetméteres épületet raktárrá és összeszerelő műhellyé alakított át, hogy zökkenőmentesen tudja kiszolgálni szaporodó megrendelőit.

A 2003-ban alapított, magyar családi tulajdonban lévő társaság idompréselt rétegelt lemezekből széktámlákat, ülőlapokat, hólapátokat, falemez rugókat és lépcsőfokokat készít és termékei nagyon népszerűek Nyugat-Európában. Így árbevétele egy év alatt 417 millió forintról 486 millióra emelkedett, és nettó profitja 30 millió forinttal 68 millióra nőtt. A kereslet növekedését látva Bánáti Ottó tulajdonos-ügyvezető újabb beruházásokra készül, ezért valószínűleg idén újabb pályázatot nyújt be telephely fejlesztésre, hogy el tudja helyezni az újonnan vásárolt gépeket. A húszfős Furnér-Pack Kft. rutinos pályázónak számít, hiszen ez volt a negyedik nyertes pályázata az utóbbi három évben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.