BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

150 ezret fizet egy német iskola a gyereküket beírató szülőknek

Az egyik német város iskolája 500 eurót (közel 150 ezer forintot) fizet azoknak a szülőknek, akik gyermeküket hozzájuk íratják be a szeptembertől kezdődő tanévre.

A Rajna-Pfalz tartományban lévő Speicher iskolája az ötödikes osztály esetében ajánlja fel ezt a lehetőséget – számol be a Trierischer Volksfreund. A legtöbb németországi tartományban ugyanis az általános iskola az első négy osztályra terjed ki, míg az ötödik évfolyam már a középfokú oktatás alsó tagozatához tartozik.

Az iskola az elmúlt hét végére még csak 26 beiratkozott tanulót sikerült „szereznie”, miközben az évfolyam elindításához legalább 51 kell. A polgármester támogatja a diákcsalogató megoldást, azonban az iskola felügyelőtestületében nem aratott osztatlan támogatást az ötlet.

A testület egyik tagja szerint nem szerencsés, hogy az iskolaválasztást pénzügyi támogatással kívánják ösztönözni.

Angela Merkel kancellár tavaly arra figyelmeztetett, hogy az öregedő társadalom jelenti a legnagyobb kihívást Németország számára ebben az évszázadban – emlékeztetett az AFP hírügynökség.  

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.