BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hipermarket, csak hazai termékeknek

A bolgár gazdasági és energiaminiszter támogatja egy olyan helyi hipermarket építését, amelyben csak belföldön előállított termékeket árusítanának.

Dragomir Sztojnev bolgár gazdasági és energiaminiszter pénteken megállapodást írt alá a Made in Bulgaria Egyesülettel, amely a helyi kis és közepes méretű kereskedőket tömöríti.

A miniszter az aláírás után elmondta, hogy támogatja egy olyan hipermarket építését, amelyben csak belföldön készült árut kínálnak. Igaz, az ezzel kapcsolatos előkészületek még nagyon korai szakaszban vannak, írja a BGNES hírügynökség. Még arról is csak egyeztetnek, hogy a minisztérium hogyan támogassa az érintett kkv-k kezdeményezését, hiszen a hipermarket a bulgáriai termékek kirakata lehetnek. Ugyanakkor nem nagyon bízik benne, a projekt hamar megvalósul, figyelembe véve az ország gazdasági helyzetét.

Lukan Lukanov, az egyesület elnöke ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy minden ország megtalálja a módját a kkv-i támogatásának. Ilyen lenne például, hogy megkönnyítsék számukra az uniós forrásokhoz való hozzáférést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.