BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Idén is nőhet a flottapiac mérete Romániában

FINANSZÍROZÁS Visszafogott mértékben, 3,5 százalékkal nőtt tavaly az operatív lízing piac Romániában, így a szolgáltatók nagyjából 43 ezer járművet tartottak nyilván – közölte a Balkans.com. A növekedés elsősorban azzal magyarázható, hogy a cégek igyekeznek visszafogni költségeiket, és ehhez az egyik jó eszköz a flottafinanszírozás.

2013-ban hozzávetőlegesen 11,5 ezer új személyautót és kishaszonjárművet regisztráltak a szolgáltatóknál az árgazati szövetség, az ASLO szerint, ez a teljes piac 17 százalékát jelentette. „2014-ben a piac még a tavalyinál is jobban teljesíthet, elsősorban a jó makrogazdasági kilátásoknak köszönhetően” – mondta Daniel Ivan, a szervezet elnöke. Az operatív lízingből származó forgalom az ASLO szerint 200 millió eurót ért el a múlt évben, ám ez idén akár 10 százalékkal is emelkedhet, a finanszírozott járművek számának 5 százalékos emelkedése mellett. Ezzel együtt Daniel Ivan szerint sok a bizonytalanság az idei kilátások körül, amelyek negatív irányba is befolyásolhatják a piacot. A szakember úgy látja, a lakossági fogyasztás esetleges visszaesése, illetve a használt autók dömpingszerű importja lehet gátja a növekedésnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.