BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tokaji bor, persze, de nem aszú

A nagy tekintélyű nemzetközi testület öt kategóriában választja ki a világ legjobb termelőinek járó címet és díjat.

Mad Wine Kft. Mádon termelt 2017-es késői szüretelésű édes bora lett a világ legjobb édes bora az 1969-ben alapított International Wine and Spirit Competition versenyen – olvasható a cég közleményében.

A megmérettetésen negyven ország több mint ezer termelője indult, az édes bor kategóriában 16 ország több mint száz borából kereste a legjobbat a Master of Wine-okkal és Master Sommelier-kkel dúsan megrakott nemzetközi zsűri.

Több bizottságban, négy héten át folyamatosan kóstolt és pontozott a nemzetközi szakértő zsűri. Az édes borok között a Kovács Károly tulajdonában lévő mádi Mad Wine borászat Késői szüret 2017-es bora kapott egyedül 97 pontot.

Fotó: Pixabay

A nagy tekintélyű nemzetközi testület öt kategóriában választja ki a világ legjobb termelőinek járó címet és díjat. Az IWSC ebben az évben a Mad Wine-t Az Év Édesbor Termelője díjra jelölte.

A világ legjobb édesboros pincészetének járó díjra négy borászatot jelöltek. A rendkívül megtisztelő jelölésre két magyar pincét is méltónak talált a zsűri. A település kivételes adottságát tükrözi, hogy a másik magyar érintett is mádi, a Royal Tokaji borászat. A versenyen a legmagasabb pontszámával a Mad Késői szüret megelőzte az összes aszút, a Sauternes-i, Mosel-i, Alsace-i borokat, röviden a világ összes édes borát.

A zsűri értékelése szerint azért, mert a bor stílusát és minőségét tekintve is iránymutató az egész Tokaji borvidék számára. Tokajnak jól jön most minden ilyen nemzetközi elismerés, mert ezek is segítenek megszerezni a legjobb boraink minőségéhez joggal illó nemzetközi pozíciókat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.