BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tokaji bor, persze, de nem aszú

A nagy tekintélyű nemzetközi testület öt kategóriában választja ki a világ legjobb termelőinek járó címet és díjat.

Mad Wine Kft. Mádon termelt 2017-es késői szüretelésű édes bora lett a világ legjobb édes bora az 1969-ben alapított International Wine and Spirit Competition versenyen – olvasható a cég közleményében.

A megmérettetésen negyven ország több mint ezer termelője indult, az édes bor kategóriában 16 ország több mint száz borából kereste a legjobbat a Master of Wine-okkal és Master Sommelier-kkel dúsan megrakott nemzetközi zsűri.

Több bizottságban, négy héten át folyamatosan kóstolt és pontozott a nemzetközi szakértő zsűri. Az édes borok között a Kovács Károly tulajdonában lévő mádi Mad Wine borászat Késői szüret 2017-es bora kapott egyedül 97 pontot.

Fotó: Pixabay

A nagy tekintélyű nemzetközi testület öt kategóriában választja ki a világ legjobb termelőinek járó címet és díjat. Az IWSC ebben az évben a Mad Wine-t Az Év Édesbor Termelője díjra jelölte.

A világ legjobb édesboros pincészetének járó díjra négy borászatot jelöltek. A rendkívül megtisztelő jelölésre két magyar pincét is méltónak talált a zsűri. A település kivételes adottságát tükrözi, hogy a másik magyar érintett is mádi, a Royal Tokaji borászat. A versenyen a legmagasabb pontszámával a Mad Késői szüret megelőzte az összes aszút, a Sauternes-i, Mosel-i, Alsace-i borokat, röviden a világ összes édes borát.

A zsűri értékelése szerint azért, mert a bor stílusát és minőségét tekintve is iránymutató az egész Tokaji borvidék számára. Tokajnak jól jön most minden ilyen nemzetközi elismerés, mert ezek is segítenek megszerezni a legjobb boraink minőségéhez joggal illó nemzetközi pozíciókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.