BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Traktorokkal indul a jövő év a Hungexpón

A tavalyinál is nagyobb területen, több mint 37 ezer négyzetméteren készül a 2024-es év első kiállítása, az AGROmashEXPO és AgrárgépShow.

Már a kiállítói regisztráció megkezdése után nyilvánvalóvá vált, hogy a 42. AGROmashEXPO és AgrárgépShow még a tavalyi, egyébként rekordnak számító részvételt is felülmúlhatja. A szervező Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ Zrt. ezért megnyitja mind a nyolc pavilonját a kiállítók előtt. A csarnokok szinte minden négyzetmétere elkelt, a még üresen álló utolsó helyekre várják a cégek jelentkezését – mondta el Szilvási Krisztina kiállításigazgató.

LUS_7722
Januárban is a legújabb technológiákat mutatják be az agrárszakmának.
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Az eseményen a vezető piaci szereplők és a legismertebb nemzetközi márkák mellett lehetőség nyílik a hazai gépgyártás legfontosabb képviselőinek bemutatkozására is. Idén is kiemelt figyelmet kapnak a vetőmagok, egyéb szaporítóanyagok, növényvédő szerek, műtrágyák és kártevő-mentesítő anyagok. 

A Hungexpo látogatói kutatásai megerősítették, hogy a szakmai közösség egyre nagyobb érdeklődést mutat a szőlészeti és borászati eszközök, technológiák és szaktudás iránt. Ezért újra visszatér a kiállításra a szőlészet és pincészet témakör, amely külön pavilonban kap helyet. 

Az Agrárminisztérium adatai szerint 

a mezőgazdaságigép-piacra érdemi hatással voltak az elmúlt években a precíziós gazdálkodásra történő átállást elősegítő, a kertészetek és szőlőültetvények gépesítését, az állattartók technológiai megújulását segítő támogatási konstrukciók. 

A további technológiai előrehaladást szeretné az agrártárca ösztönözni a 2024-ben megjelenő új, beruházást támogató pályázatok kiírásával. 

A generációváltás és a támogatások is segítik az agrárdigitalizációt

Az idén indult új agrártámogatási rendszerben hangsúlyos szerepet kap az agrárdigitalizációs technológiák beszerzése és az ezek használatát segítő képzések támogatása.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.