BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közel négyszázmillió forint értékű autót foglalt le a NAV egy kereskedőtől

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az online számlarendszer és az áfabevallások adatainak összevetésével három használtautó-kereskedő cégnél anomáliát talált, és az ellenőrzéskor csaknem 390 millió forint értékben foglalt le haszongépjárműveket.

A NAV tájékoztatása szerint a kockázatelemzési rendszerük ellenőrzésre javasolt egy autókereskedő céget, ugyanis az online számlarendszer adatait az áfabevallásokkal összevetve jókora eltérés mutatkozott. Hozzátették, hogy a vállalat a revízió hatására benyújtotta bevallásait, de tartozásait nem fizette meg, ráadásul két másik partnerével is hasonló gondok voltak. A revizorok kiterjesztették a vizsgálatot, és mivel a három cég együttesen tetemes tartozást halmozott fel, elindult a végrehajtás.

A NAV végül 73 gépjárművet foglalt le csaknem 390 millió forint értékben. A gépjárművek egy részét már értékesítették mintegy százmillió forintért, a többi lefoglalt jármű értékesítése is folyamatos – áll a NAV közleményében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.