BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Portland,,Or,,Usa,March,26,,2024,2018,Bmw,X3,M40i

Luxusautók: ezeket a használt autókat keresik a magyarok 30 millió forint felett

A BMW és a Mercedes a magyarok kedvenc prémium márkái – derült ki a Használtautó.hu felméréséből. A legnépszerűbb használt autók 30–60 millió forint közötti áron kelnek el.

A BMW X sorozatába tartozó autók a legkeresettebb használt luxus járművek Magyarországon – derült ki a Használtautó.hu felméréséből. A portál azt vizsgálta, hogy a magyarok milyen használt autók iránt érdeklődnek a legtöbbször a 30 millió forint feletti árkategóriában. A listát 20 ezer érdeklődő adatai alapján állították össze.

Portland,,Or,,Usa,March,26,,2024,2018,Bmw,X3,M40i
használt autó
A BMW a legnépszerűbb használt autó Magyarországon / Fotó: Shutterstock

A listán nagyjából 39 és 60 millió forint közötti használta autók kaptak helyet. 

A legnépszerűbb választás a BMW X sorozat modelljei, melyek átlagára körülbelül 39 millió forint a használtautó kereskedésekben. Az érdeklődők az egy évnél fiatalabb darabokat keresték ebből az autóból.

A dobogó második és harmadik fokán Mercedes modellek vannak, ezekből is az egy évnél fiatalabb kocsikat kereste a többség. A lista utolsó helyén szerepel a top 10 legdrágább autói, a Mercedes-Benz G-osztály tagjai. Ezeket a járműveket átlagosan 60 millió forintért lehet használtan megvásárolni.

Hatalmasat nőtt a használtautó-piac

Júliusban óriásit nőtt a használtautó-adásvételek száma – derül ki a Használtautó.hu közleményéből. A portál szakértője megnézte, hogy a DataHouse legfrissebb adataival kiegészítve miként fest a hazai másodpiac helyzete, beleértve a legnépszerűbb használt autókat és az átlagárakat.

A listát teljes egészében a német prémium márkák uralják, többségében a BMW és Mercedes modellek. A hatodik helyre fért oda a Porsche 911, amiből átlagosan a 6,1 éves autót keresnek az érdeklődők. Egy ilyen kocsiért valamivel több mint 55 millió forintot kell a kereskedésben hagyni.

A nyolcadik helyre fért oda az Audi Q8, 43 millió forintos árral.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.