BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az állásinterjúkon már nem csak a bér számít

Bár továbbra is a fizetés nagysága az állásinterjúk legfontosabb kérdése, egyre többen érdeklődnek a béren kívüli juttatásokról is. Főként azok kérdeznek rá ezekre, akiknek már van munkatapasztalatuk, mivel a volt munkahelyük által biztosított juttatásokhoz tudják hasonlítani az állásinterjún felkínáltakat.

Szakértők szerint a béren kívüli juttatások rendszere tükrözi a cégkultúrát, megmutatja ugyanis, hogy a munkavállalók mennyire fontosak a vállalatnak.
A legtöbb társaság által nyújtott jutattási lehetőségek köre széles és változatos - a National Instruments Europe Kft. például átköltöztetési támogatást kínál a leendő munkavállalóknak -, vannak azonban olyan iparágak, ahol a béren kívüli juttatások nem tudtak igazán tért hódítani.
A Betonút Zrt.-nél dolgozók például inkább a bérjellegű jutattásokat preferálják. A vállalat tapasztalati szerint akik a béren kívüli juttatásokról érdeklődnek, általában azért teszik, mert ennek minőségétől teszik függővé elvárásaikat a bér összegét illetően. VGO

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.