BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A magyarok fele külföldre is kimenne egy jó állásért

A magyar munkavállalók körülbelül fele hajlandó lenne más városba költözni annak érdekében, hogy megfelelő állást találjon, és körülbelül ugyanennyien fontolgatják, hogy ugyanezen célból akár más országban is letelepednének - derül ki a mfor.hu által idézett nemzetközi felmérésből.

A Kelly Services vizsgálatából többek közt kiderül az is, hogy a magyar munkavállalók nem szívesen áldoznak hosszabb időt a munkába járásra; csak 28 százalékuk kész legalább napi 45-60 percet ingázással tölteni, 60-90 percet pedig csupán 9 százalékuk.

Jónás Anikó, a Kelly Services magyarországi ügyvezető igazgatójának véleménye szerint a felmérés eredménye a fiatal munkaerő mobilitását mutatja, ugyanakkor a kor előrehaladtával egyre kevésbé mutatkozik meg a költözési hajlandóság.

"A munkaerő-piaci globalizáció felgyorsulásával egyre inkább előfordulhat, hogy a megfelelő állás megtalálása, illetve karrierjük előmozdítása érdekében a munkavállalóknak lakóhelyet kell váltaniuk" – tette hozzá Jónás Anikó.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.