BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Egyesült Államok támogatja Gyurcsány ötletét - Elismerő szavak a Nabucco-csúcsról

Az Egyesült Államok támogatja a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által kezdeményezett Nabucco-csúcsot - mondta Matthew Bryza, az amerikai külügyminisztérium helyettes államtitkára a Népszabadságnak.

Nagyon erősen támogatjuk a Nabucco-csúcs ötletét. A magyar kormány által tavaly ősszel szervezett Nabucco-konferencia nagy siker volt, utána még a szkeptikus kommentátorok is azt írták, hogy újra él a gázvezeték. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök egyértelművé tette, hogy Magyarország a Nabucco mögött áll - hangsúlyozta Matthew Bryza a Népszabadságnak.

A helyettes államtitkár szerint a magyar kormányfő útja Azerbajdzsánba és Türkmenisztánba nagyon pozitív fejlemény. "Meleg elismerésünket fejezem ki" a magyar kormányfő és a külügyminiszter térségbeli látogatásai kapcsán - tette hozzá. Az Egyesült Államok együttműködik az uniós kormányokkal annak érdekében, hogy az EU-nak közös energiapolitikája legyen - mondta Matthew Bryza.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.