BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Ez nem az az idő amikor többet kérhetnek a Microsofttól"

A Yahoo negyedéves jelentése szerint a cég profitja csaknem tizenkilenc százalékkal csökkent. A Yahoo a vártnál rosszabb eredményt a felvásárlási kísérletek visszaszorításával magyarázza, a helyzet azonban nem javít a vállalat Microsofttal szembeni pozícióján.

"Ez nem az az időszak, amikor elmehetnek a Microsofthoz azzal, hogy magasabb árat kérnek a cégért" – kommentálta a legfrissebb eredményeket Youssef H. Squali, a Jefferies & Company elemzője a New York Times-ban.

Jerry Yang, a Yahoo vezérigazgatója úgy nyilatkozott: elégedett az eredménnyel, amely a cég megfelelő fejlődését igazolja. A veszteséget az olyan rendkívülinek nevezett eseményeknek tulajdonította, mint a Microsoft felvásárlási kísérlete, illetve a Carl C. Icahn nagybefektetővel vívott csatározás. Yang a befektetők számára rendezett konferencián ígéretesnek nevezte az eredményeket. Bár a jelentés az elemzők várakozásainál rosszabb állapotokat mutat, a piac számára megnyugtató lehet, hogy a Yahoo a bizonytalan helyzet ellenére sem módosította az egész évre vonatkozó várakozásait.

A Yahoo elnöke, Susan Decker a konferencián hangsúlyozta: fontos, hogy a display– és a keresés alapú reklám szektor együtt maradjon a cégen belül. Az elnök kiemelte, hogy a Yahoo keresőjének használata növekedett az elmúlt két hónapban az Egyesült Államokban, bár még mindig messze elmarad a Google-tól. Decker kijelentései minden bizonnyal azoknak a befektetőknek szóltak, akik fontolgatják a Microsoft ajánlatát a Yahoo keresőmotorjának megvételéről.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.