BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több fronton tör előre az ENI

Az olasz ENI gázzal kereskedik Oroszországban, finomítót fejleszt Szíciliában

Európából első külföldi cégként az olasz ENI csoport forgalmazhat földgázt Oroszországban. A Milánó közeli San Donato Milaneséből és Rómából irányított csoport emellett szícíliai finomítói és erőművi fejlesztést is tervez. Száz százalékos érdekeltsége, az ENI Energhia megállapodott az oroszországi TGK-9 vállalattal, hogy 2008. június elsejétől 2010-ig összesen 350 millió köbméter földgázzal látja el ez utóbbi Perm régióban üzemelő erőműveit. Az olasz csoport ezt első lépésnek tekinti a stratégiai tervének megvalósításában, mely 2011-re már 900 millió köbméter gáz oroszországi értékesítését irányozza elő.

Emellett nem mondott le a belföldi kapacitásfejlesztésekről sem, a napokban például az olasz környezetvédelmi minisztérium jóváhagyását kérte a napi 100 ezer hordó kapacitású szíciliai (Gelában) kőolajfinomítója fejlesztéséhez, beleértve egy új földgáztűzelésű villamoserőmű építését.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.