BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Digitális nomádoknak – Könnyű és erős Dell notebookok

A Dell megújítja teljes Latitude notebook sorozatát. A D jelzésű gépeket a Latitude E család váltja fel, amely mind teljesítmény, mind használati idő tekintetében jelentős fejlődést ígér. Michael Dell szerint a cég valóban ismeri a digitális nomádok életét.

A Dell elnök-vezérigazgatója az új Latitude E sorozat sajtópremierjén közölte: a cég 1995. óta több üzleti célú notebookot adott el, mint bármelyik riválisa. Az új szériát négyezer IT szakember és végfelhasználó segítségével dolgozták ki. A Latitude E elnevezésű gépek között rendkívül hatékony és könnyű, hordozható notebookok is megtalálhatóak.

Az E4200 például nem egészen egy kilogrammos súlyával és 12 inches kijelzőjével a valóban mobil felhasználóknak felel meg. A standard Latitude E6400 és E6500 modellek 14.1 és 15.5 inches képernyővel szereltek, és asztali gépek helyettesítésére ajánlottak. Erre az állítólag 19 órás üzemidő is képessé teszi őket, bár a szövetségi szabványnak megfelelő ujjlenyomat-olvasóknak a magyar felhasználók valószínűleg kevésbé veszik hasznát. A Latitude sorozat összes tagját továbbfejlesztett akkumulátorral szerelik, igaz, hogy a rekord üzemidő eléréséhez több akkumulátor együttes használata javasolt. A 6400 és 6500-as modellek ütés-és cseppálló magnézium burkolattal rendelkeznek, a klaviatúra olvasását pedig háttérvilágítás könnyíti meg.

A cég az hagyományos üzleti használatra tervezett E sorozat mellett a professzionális mobil munkaállomásokat magába foglaló Precision M szériát is megújítja. Az új, alumínium burkolató gépek akár 16 gigabájt RAM-nak is helyet adnak, a grafikai szoftverekkel dolgozók örömére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.