BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól navigálja bevételeit az LCP Systems

A navigációs termékek piacának lassulása ellenére is 15-20 százalékos növekedésre számít az LCP Systems Kft. az idén, a tavalyi 7,8 milliárd forintos árbevétel után - mondta Hegedűs Viktor, a társaság ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

Az LCP Systems forgalmának növekedését Horváth Viktor elsősorban a bővülő export-teljesítménytől várja. A 2008-as tervek szerint a kivitel eléri a 60 százalékot, szemben a 2007-es 40-45 százalékkal. A magyarországi piacon gyenge nyári forgalom és a budapesti értékesítések visszaesése tapasztalható, forgalomnövekedés elsősorban vidéken figyelhető meg - tette hozzá.

A Blaupunkttal és az LG-vel nagykereskedői megállapodást kötött az elektronikus berendezéseket - főként navigációs készüléskeket és mobiltelefonokat - forgalmazó magyar tulajdonban lévő cég, az LCP Systems Kft. Amint azt Hegedűs Viktor ügyvezető igazgató elmondta, a társaság hazánk mellett Csehországban és Szlovákiában fogja képviselni a Robert Bosch csoporthoz tartozó Blaupunkt termékeket, emellett az LG okostelefonjainak magyarországi forgalmazási jogát nyerte el.

Az öt éve három fővel indult kft. ma több mint 60 embernek ad munkát, és két újabb külföldi iroda nyitását tervezi. Egyelőre az dőlt el, hogy az egyik újabb LCP-ország Bulgária lesz.

Hegedűs Viktor szerint alapvetően két negatív folyamat érzékelteti hatását a navigációs termékek piacán. Az egyik a romló magyarországi gazdasági környezet, aminek hatására csökkennek az autóértékesítések. A másik, jóval negatívabb hatás pedig az illegális szoftverek gyorsuló terjedése. A navigációs eszközök fele már most is "kalóz szoftverekkel" fut, és egyre több internetes cég hirdet az eredetinél akár ötször olcsóbb másolatokat is.

Az egyre inkább elterjedő "okostelefonoktól" és a hamarosan megjelenő iPhone 3G-tól nem tart Hegedűs Viktor, szerinte a jövőben is magas kereslet marad a navigációra specializálódott termékekre.

További részletek a keddi Világgazdaságban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.