BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Hoppon maradnak" a dízelesek - Benzinesek, irány a kút!

Újabb két forinttal csökken a benzin ára a múlt heti 8 forintos benzinár-csökkenés után a hazai töltőállomásokon – értesült piaci forrásból a holtankoljak.hu üzemanyagár-összehasonlító portál. A gázolaj ára most nem változik.

A múlt szerdai csökkenéssel együtt két hét alatt 10 forinttal csökken a benzin ára, ez azt jelenti, hogy – a holtankoljak.hu számításai szerint – 300 forintra alá esik a benzin országos átlagos ára. A gázolaj ára most nem változik, átlagára 308 forint marad.

Bár elemzők az üzemanyagár emelkedését várták – ezt indokolta volna a késztermékek tőzsdei árának növekedése, az észak-amerikai készletek csökkenéséről szóló adatok, illetve az észak-amerikai finomítói kapacitások szűküléséről szóló hírek is – mégis árcsökkenésről adhatunk hírt.

Tény ugyanakkor, hogy a forint a múlt héten erősödött a dollárral szemben, és az Egyesült Államokban a benzinkereslet 3,4 százalékkal volt alacsonyabb, mint tavaly szeptemberben. Az országos árkülönbség ettől függetlenül a legolcsóbb és legdrágább gázolaj ára között 25 forint, benzin esetében 23 forint marad.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.