BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új turistaparadicsom épül Mexikóban - luxus üdülőhely galéria

78 ezer munkahelyet teremt és a tervek szerint 3 millió turistát vonz majd évente Mexikó új turistaparadicsoma. Az államelnök évi 2.8 milliárd dollárt remél a fejlesztéstől, és csatlakozásra bíztat mindenkit.

A hírt Felipe Calderon elnök jelentette be. Közlése szerint a turisztikai fejlesztést szolgáló országos alap jóváhagyta azt a programot, amelynek célja új turisztikai központ létrehozása a Csendes-óceán mentén. Felszólította a mexikói és a külföldi befektetőket, hogy ők is vegyenek részt az üdülő- és szórakozóhely építésében, amelyet valószínűleg Ixtapa vagy Huatulco közelében építenek majd, egy milliárd dolláros költséggel. A tervek szerint az állam 500 millió dollárt invesztál, a magánbefektetőktől további hét milliós beruházást várnak.

Mindkét helyszín máris népszerű üdülőhely. A létesítendő új mexikói üdülő- és szórakozóhely a tervek szerint túlszárnyalja majd a Yucatan-félszigeten lévő Cancun üdülőhelyet. Az idegenforgalom Mexikóban 2,2 millió embernek biztosít munkát. Ez év első felében 11,5 millió külföldi turista kereste fel Mexikót. 


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.