BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszerűbb mobil-internet - Töltse le az új Ubuntut innen!

Az Ubuntu új verziójával egyszerűbbé vált a mobil internet beüzemelése: nincs szükség külön alkalmazások telepítésére vagy a rendszer beállításának mélyebb ismeretére.

Egyszerűen csak csatlakoztatjuk 3G-s modemet a géphez, majd a hálózati kapcsolatok kezelését végző Hálózatkezelőben megadjuk, hogy melyik szolgáltatónál vagyunk, és milyen típusú az előfizetésünk, és már csatlakozhatunk is a világhálóra. Az Ubuntu 8.10 ismeri az összes magyar mobilszolgáltatót, és magától elvégzi a szükséges a beállításokat - számol be az ingyenes operációs rendszer előnyeiről a Terminal.hu.

A "vendég munkamenet"  funkció akkor jön jól, ha egy ismerős kölcsönkéri rövid időre a számítógépünket, hogy megnézze a leveleit, vagy esetleg blogoljon.

Ilyenkor elindíthatunk számára egy úgynevezett vendég munkamenetet, így nem fér hozzá a gépen tárolt személyes adatokhoz, valamint nem tudja megváltoztatni a beállításokat. Bátran átadhatjuk neki a gépet, nem kell árgus szemekkel figyelnünk minden mozdulatát. Ha a vendégünk kilép, akkor pedig rögtön törlődik az ideiglenes profilja.

Számos apróbb, de hasznos fejlesztés történt a felhasználói felületben: így a fájlkezelőben már füleket is használhatunk (hasonlóan ahhoz, ahogy Firefoxban már megszoktuk), fejlettebb lett a tömörített állományok kezelését végző rendszer, okosabb a képernyőbeállítások kezelője. Az új rendszermag pedig számos új eszközt támogat, többek között jobb Wi-Fi és webkamera támogatást kapunk.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.