BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Heathrow második számú "ura" lesz a Lufthansa

A Lufthansa megvásárolja BMI brit légitársaságot. A német vállalat azt reméli: a szerzeményt sikeresen integrálja és nem lesz szükség leépítésekre.

A Lufthansa 50 százalékos tulajdont vásárol a Sir Michael Bishop által vezetett BMI-ban. A német társaság 30 százalék plusz egy részvényével eddig is a BMI legnagyobb részvényese volt és most a Bipshop által konstruált megállapodás értelmében fő tulajdonosává válik – írja a BBC.

Ha az üzlet létrejön, a Lufthansa a British Airways után a második legtöbb járatot indíthatja a londoni Heathrow reptérről. Sir Michael még 1999-ben írt alá egy megállapodást a Lufthansával, miszerint ha valaha eladná BMI részvényeit, a német társaság megvásárolná azokat. A Lufthansa egyelőre nem erősítette meg, hogy megfizetné Bishop 318 millió fontos részvénycsomagját, de negyedéves jelentéstételük kapcsán megjegyezték, hogy "számolniuk kell" Sir Michael eladási terveivel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.