BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem Deutsch Tamásról kellett volna példát venni: kizárhatja a FIFA a lengyeleket

Felfüggesztheti a FIFA a lengyel válogatottat a világbajnoki selejtezőkről, ha nem rendeződnek a sportág viszonyai az országban.

Mint beszámoltunk róla Miroslaw Drzewiecki lengyel sportminiszter hétfőn visszahívta az ország labdarúgó-szövetségének (PZPN) irányítóit. Drzewiecki döntését azzal indokolta, hogy a futballszervezet előzetes ígéreteivel szemben nem tette meg a szükséges lépéseket a korrupció megszüntetése érdekében, ezenkívül a PZPN alapszabályának több pontja jogellenes volt.

Nem mindenkinek tetszik azonban, hogy a politika beavatkozott a labdarúgásba: a FIFA ultimátumot adott a lengyel kormánynak. A nemzetközi szövetség közölte: amennyiben a kabinet október 6-ig nem helyezi vissza tisztségükbe a szövetség elmozdított tisztviselőit, úgy a lengyel válogatottat felfüggeszti a világbajnoki selejtezőkről.

A lengyelek következő két mérkőzésüket Csehország és Szlovákia ellen vívnák, ezeket 3-0-s gólkülönbséggel az ellenfelek javára igazolnák.

A labdarúgó-szövetségek vezetőségének visszahívása nem általános, ugyanakkor hasonló eset korábban hazánkban is előfordult. 1999-ben Deutsch Tamás sportminiszter függesztette fel az MLSZ elnökségének, elnökének és ellenőrző bizottságának működését. Döntését azzal indokolta, hogy a szövetség vezetése törvénytelenségeket követett el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.