BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem szereti a Vistát? Megnyugodhat, marad az XP

Hivatalosan idén nyáron megszüntette a Windows XP licencek árusításának lehetőségét Redmond, de most még fél évet kapott a Microsoft operációs rendszere.

Az egyik kiskapu azoknak, akik nem szeretnének Vistára átállni, hogy minden felhasználó, aki eredeti Windows Vistát vásárol (pontosabban annak valamelyik üzleti kiadását), az kap mellé egy úgynevezett Windows XP downgrade lemezt is, amellyel "visszatérhet" a korábbi OS-hez. Viszont ez az akció sem tart örökké: 2009 januárjáig adott haladékot a vállalat a felhasználóknak – írja a Terminal.hu.

A napokban azonban kiderült: már legalább egy gyártóval tárgyal arról az amerikai szoftverfejlesztő, hogy meghosszabbítsák a downgrade akció időtartamát.

A terv szerint újabb fél év haladékot kapna minden idők legnépszerűbb redmondi operációs rendszere; a Windows XP így 2009. július 31-én vonulhat "nyugdíjba". Legalábbis ezen a fronton, mert a netbook kategóriába tartozó gépekhez elméletileg még tovább elérhető marad az OS.

Ha igaznak bizonyul a hír, akkor lehet, hogy sokan tényleg kihagynak egy változatot a Microsoft platformjai közül. Ebben az esetben ugyanis tényleg érdemes lehet kivárni a Windows 7 megjelenését, amely debütálása már csak alig egy év távolságban van: korábbi hírek szerint még 2009-ben (sőt, akár a jövő év nyarán) is megjelenhet az új operációs rendszer.

A Windows Vista utódjának szánt program a Microsoft ígérete szerint nem rendelkezik majd magasabb hardverigényekkel, mint elődje.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.