BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ötezer dolgozótól válik meg a Whirlpool 2009 végéig

A Whirlpool a pénzügyi válság hatásaival és a folyamatosan csökkenő amerikai kereslettel indokolta a lépést. A cég egyúttal lefelé módosította idei várakozásait.

A magasabb nyersanyagköltségek és a gyenge eladási eredmények miatt a Whirlpool bevétele a negyedéves jelentés szerint 7 százalékkal csökkent. "A pénzügyi válság csak tovább rontott az amúgy is gyenge és instabil világgazdaságon. A növekvő munkanélküliség és a csökkenő lakásárak biztosan negatív környezetet eredményeznek legalább 2009 közepéig" – nyilatkozta az AP-nek a Whirlpool elnök-vezérigazgatója.

Az ötezer dolgozót részben a korábban bejelentett gyárbezárások, részben az újabb megszorítások kapcsán bocsájtják el. Közülük 1900-an dolgoznak a cég európai telephelyein, a többséget a Whirlpool észak-amerikai gyáraiban foglalkoztatta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.