BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Paks jövője terítérke kerül - akár 2032-ig működhet

A Paksi Atomerőmű Zrt. decemberben benyújtja nukleáris blokkjai élettartamának meghosszabbítására vonatkozó engedélykérelmét az Országos Atomenergia Hivatalhoz (OAH).

Ezt Szapó Pál, a területet felügyelő miniszter jelentette be a most folyó, Energia 2008. konferencián. Az OAH-nak ekkortól két éve lesz a kérelem elbírálására. Kedvező esetben a Paksi Atomerőmű blokkjai 2032-ig tovább működhetnek.

Ezzel párhuzamosan azonban meg kell kezdeni a felkészülést a fenti dátum utáni időszakra. Széleskörű és alapos politikai, társadalmi és üzleti szintű egyeztetésekre, tájékoztatásra van szükség – a környezetvédelmi szempontok fokozott szem előtt tartásával -, ha energiaellátásunkban a 2032-t követő években is alapozni kívánunk az atomenergiára.

Emlékezetes, hogy a napokban orosz, korábban francia és amerikai jelzés is érkezett azzal kapcsolatban, hogy a felsorolt országok érintett vállalatai részt vennének a további paksi nukleáris fejlesztésekben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.