BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

30 ezer állás veszélyben - Összeomlott a Woolworth

A Deloitte feladata, hogy vevőt találjon a közel száz éve működő Woolworth áruházláncra. A brit gazdaság egyik ikonjának számító kereskedelmi hálózat bukása 30 ezer munkavállaló sorsát veszélyezteti.

Az Egyesült Királyságban egyre több áruházlánc tapasztalja meg a zuhanó kereslet hatását. Tegnap a lakberendezésre specializálódó Kingfisher jelentette be, hogy megrendült a fogyasztók bizalma.

Valószínűleg a Woolworth szenvedte el a legnagyobb veszteséget: az elemzők azt tanácsolják mindenkinek: adja el részvényeit, miután a cég papírjainak kereskedését a héten másodszor is felfüggesztették – tudósít a Bloomberg.

A Woolworth 1909-ben nyitotta meg első fiókját és összeomlása mintegy harmincezer brit munkavállalót fenyeget. A cégre most a Deloitte próbál vevőt találni és állítólag már több érdeklődő is jelentkezett. Az áruházlánc karácsonyig biztosan nyitva marad és a dolgozók bérét is garantálják addig.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.