BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A gazdasági válság miatt nőtt a spam-fogyasztás

A Hormel Foods kétszámjegyű eladás-növekedést könyvelhetett el, miután a nehéz gazdasági körülmények miatt jelentősen megnőtt a spam és más konzervek eladásának mértéke.

Az olcsó konzervek: a spam és a Dinty Moore fogyasztása jelentősen megugrott, de még ezek a válságban népszerű ételek sem segítettek eléggé a forgalmazó Hormel Foods eredményén – írja az AP. Hiába könyvelhetett el kétszámjegyű növekedést a cég a legolcsóbb spam révén, a konzerv szektorban még is három százalékkal csökkent a profit.

Az amerikai cég jelentős veszteségeket szenvedett el a pulykahús túlkínálat miatt, ami lehetetlenné tette számára az áremelést. A Hormel a negyedik negyedévben összesen 33 százalékos profitcsökkenést szenvedett el, ennek egyik jelentős tétele a pénzügyi válság miatt jelentkező befektetési veszteség.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.