BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Disconnecting people? Jelentős költségcsökkentésre készül a Nokia

A finn óriás bejelentése szerint a korábban előre jelzettnél gyengébb teljesítményt vár a negyedik negyedévre. A Nokia tovább csökkenti működési költségeit a piaci viszonyoknak megfelelően.

A Nokia mai bejelentése szerint a korábbi 1.26 milliárd helyett 1.24 milliárdos készülék volumenre számít, Az elmúlt negyedév eredményei még nem állnak a cég rendelkezésére, de stagnálást vagy enyhe csökkenést várnak ebben a kategóriában – jelenti a Reuters.

Az eladások és a profitabilitás terén a cég a 2009-es évben csökkenésre számít. Hasonlóan negatívak a kilátások a mobil infrastruktúra és a rögzített hálózatok szektorában is. A Nokia további lépéseket tesz annak érdekében, hogy a piaci viszonyoknak megfelelően jelentősen csökkentse működési költségeit.

A fenti hír, valamint a Sun Microsystem bejelentése, miszerint a cég hatezer dolgozójától válik meg, negatívan befolyásolja a New Yorki tőzsde két mutatóját.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.