BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szabadesés - 96 százalékot zuhant az Air France-KLM profitja

Az Air France-KLM mai bejelentése szerint a cégcsoport profitja erőteljesen esett a magas olajárak és a vállalatra nehezedő anyagi terhek miatt.

A francia és holland nemzeti légitársaságokat magába foglaló vállalatcsoport nettó profitja a július és szeptember közötti időszakban 28 millió eurót tett ki, szemben az előző év azonos időszakában elért 736 millió euróval – jelenti az AP.

A pénzügyi nehézségeket a júliusi rekord olajárak tetőzték, csak ez az időszak 700 millió eurós plusz költséget jelentett az Air France-KLM-nek. A rossz eredmények miatt a cégcsoport lefelé módosította profitkilátásait.

A cég bejelentése szerint 260 millió eurós megtakarítási program indul, mivel az anyagi nehézségek már hátrányosan befolyásolják a legfontosabb európai és transzatlanti járatok működését.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.