BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Internet a konnektoron keresztül? Az IBM is érdeklődik

Újabb lendületet kaphat az elektromos hálózaton keresztüli széles sávú internetszolgáltatás (BPL – broadband over power line) ügye, miután az IBM is úgy döntött, megpróbálkozik a megoldással.

A világ egyik legnagyobb technológiai vállalata az International Broadband Electric Communicationsszel (IBEC) összefogva nyújt majd gyors világhálós kapcsolatot hét USA-beli államban a vidéki lakosok számára a meglévő energiahálózatot használva.

Az IBM az első jelentősebb rendszerintegrátor, amely megjelenik ezen a területen. A társaság projektmenedzsmenti szaktudással, valamint a BPL-berendezések telepítését végző szakemberek képzésével vesz részt a kezdeményezésben. Az IBEC a 9,6 millió dolláros együttműködéshez a BPL-technológiát és a berendezéseket adja, illetve internetszolgáltatóként tevékenykedik majd.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

VG-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.