BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kelet-Európára figyel az Amadeus

Az Amadeus, idegenforgalmi rendszereket fejlesztő cég jelentős növekedési potenciált lát a kelet-európai GDS piacokban, és folytatni kívánja beruházásait a régióban – mondták el a társaság vezetői az Amadeus nizzai fejlesztési központjában megrendezett kétnapos nemzetközi sajtórendezvényen.

A térség 32 országában jelen lévő Amadeus idén októberig 10 százalékos éves növekedésről számolt be a rendszerében regisztrált repülőjegy-foglalások számát illetően, teljes piaci részesedése pedig ugyanebben az időszakban 3 százalékponttal 70 százalék fölé emelkedett.

Juan Antonio Carrasco, az Amadeus közép-, kelet- és dél-európai piacokért felelős igazgatója szerint a GDS foglalások teljes lakossághoz viszonyított aránya a kelet-európai régióban messze elmarad a nyugat-európaitól, amely további növekedési lehetőségekre utal. Hozzátette, hogy a turisztikai szektor liberalizációja, a technológiai újdonságok iránti növekvő kereslet, illetve a beáramló EU támogatások miatt várhatóan bővülő fejlesztési források is hozzájárulhatnak a régió piacainak fejlődéséhez.

A Kelet-Európában tapasztalható kihívások között az erősödő verseny és az emelkedő bérek mellett az új, közvetlen értékesítési csatornák – főképp az online megoldások – egyre szélesebb körű elterjedését említette.

Jelenleg hozzávetőleg 30 légitársaság legjobb árajánlatai érhetőek el a térségben az Amadeus rendszerén keresztül, 19 pedig már az Altéa foglalási és értékesítési rendszer valamely elemét is használja. Idén az Amadeus több légitársasággal – köztük az Air Baltic-kal, az Estonia Airrel és a Bulgaria Airrel – kötött szerződést a teljes Altéa rendszer használatára.

A társaság a közelmúltban kötött Full Content Option megállapodást a Malévvel, amely biztosítja, hogy az Amadeus rendszerében található járatinformációk, árak, utolsó szabad helyek, és ezekhez csatlakozó egyéb adatok teljesen megegyeznek azokkal az információkkal, amelyeket a légitársaság saját foglalási rendszerében, a www.malev.com és más weboldalakon, vagy más értékesítőnél fordulnak elő. A 2011-ig tartó megállapodás révén az utazási irodák kiküszöbölhetik azt, hogy egyszerre több értékesítési csatornán kelljen ellenőrizni a legjobb árakat utasaik számára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.