BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kicsi érintőképernyő, "virsli" ujjak? Itt a megoldás! -Videó

Ahogy az érintőképernyők egyre kisebbek lesznek, a rajta megjelenített elemek száma pedig nő, egyre több gondot okoz az irányításuk. A NanoTouch technológia fejlesztői szerint segít kiküszöbölni ezeket a gondokat.

A NanoTouch prototípusa egy 2.4 hüvelykes kijelzős készülék, amely a tervezői szerint segít megoldani a kis képernyő – vastag ujjak problémakört – tudósít CNET a NewScientist nyomán. Az eszköz érdekessége, hogy érintéssel működik ugyan, de nem érintőképernyős. Az irányítást szolgáló touch pad ugyanis a hátoldalon található.

A felhasználónak nem kell mást tennie, mint a NanoTouch-ot tartó kezével hátulról vezérelnie az objektumokat, mintha a készülék átlátszó lenne. Így olyan érintőképernyő jön létre, amelynek használatakor az ujjak nem takarják ki a kép nagy részét.

A tesztelők szerint a NanoTouch technológiával a mindössze 2.5 milliméteres objektumokat is kétszer könnyebb kezelni, mint a hagyományos érintőképernyős módszerrel. Mivel az átlagos készülékeken ennél legalább kétszer nagyobb célpontokat kell vezérelni, a gyártók nagy reményeket fűznek a NanoTouch-hoz.

A prototípust a Microsoft Research és a potsdami Hasso Plattner Intézet fejlesztette ki és áprilisban a bostoni Computer and Human Interaction konferencián mutatják be hivatalosan.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.