BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ma sem történt előrelépés a ferihegyi egyeztetésen

A kompetens topmenedzserek távolmaradása miatt teljesen eredménytelen volt a szakszervezetek és a Hochtief-Budapest Airport közötti mai egyeztetés – közölték a reptéri szakszervezetek. A jelenlévő vezetők csak a már ismert, elfogadhatatlan ultimátumot ismételték meg – áll a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet és a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete közleményében.

Sem az igazgatóság elnöke, sem a vezérigazgató, sem a humánpolitikai, sem pedig a biztonsági igazgató nem vett részt a mai sztrájk-egyeztetésen. A jelenlévő helyettesítők pedig láthatóan nem kaptak felhatalmazást semmilyen érdemi javaslatra: mantraként ismételgették a cég ultimátumát. Ez 30 százalékos bércsökkenést, kiszámíthatatlan munkarendeket jelent a legnehezebb feladatokat a legszélsőségesebb műszakokban ellátó dolgozóknak, és a kollektív szerződés egyoldalú felmondásának megerősítése - olvasható a szakszervezetek közleményében.

Ugyanígy, továbbra sem ismert semmilyen javaslat a szabálytalanul, fél éve, a „szezonalitásra” hivatkozva határozott idejű szerződéssel foglalkoztatottak státuszának rendezéséről.A felelős vezetők távolmaradása miatt az új kollektív szerződésről sem kezdődhetett egyeztetés.

A mai egyeztetés látszat-tárgyalás volt. A sztrájkot meghirdető szakszervezetek hangsúlyozzák: amennyiben nem tapasztalnak elmozdulást a vezetőség részéről, a korábbinál is kiterjedtebb, más reptéri érdekképviseletekkel összehangolt akciókkal fognak gátat vetni a Hochtief-Budapest Airport jogsértéseinek, és így védik meg a dolgozók és családjaik megélhetését, biztonságát - zárul a közlemény.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.