BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Madrid a turisták csalogatásával pályázik az olimpiára

A 2016-os olimpiára pályázó Madrid konferencia keretében próbálta meggyőzni a világ közvéleményét arról, hogy a spanyol főváros a megfelelő helyszín a játékokhoz.

Az olimpiai pályázatot koordináló Antonio Fernandez Arimany elmondta: 133 múzeumával Madrid eleve rendkívül vonzó célpont a turisták számára, külön kiemelve a Pradot, Reína Sofiat és a Thyssent, amelyek pár perc sétára találhatóak egymástól – tudósít a SportBusiness.  Arimany megemlékezett még a három, világörökségi területnek nyilvánított madridi látnivalóról és a vendégeket váró háromezer étteremről.

Madrid jelenleg is 65 ezer hotelszobával rendelkezik, a kapacitást pedig 2016-ig 80 ezerre szeretnék növelni. Az elhelyezkedés tökéletes, mivel a spanyol főváros három órán belül elérhető Európa bármely részéből. Napi 142 ezer utasával a Barajas reptér bonyolítja a negyedik legnagyobb forgalmat Európában, az utasokat pedig 15 ezer taxi és a kontinens legmodernebb metróhálózata szállítja, utóbbi egy eurós áron.

Arirmany hangsúlyozta, hogy Madrid már rendelkezik az olimpia megrendezéséhez szükséges létesítmények 70 százalékával és az elmúlt tíz évben több mint száz nemzetközi eseménynek adott helyet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.