BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már Japánban sem fogy a Nissan és a Toyota

A japán piacon 34 éves mélyponton voltak novemberben a járműeladások az országot sújtó recesszió és a bérek csökkentése miatt.

A személy- és teherjármű, valamint az autóbusz-értékesítés összesítve 27 százalékkal, 215 783 darabra csökkent. A Bloomberg hírügynökség szerint leginkább a Toyota és a Nissan belpiaci forgalma zuhant.

Az előbbi – a Lexus márkával együtt – 106 342 kocsit adott el Japánban, 28 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban, az utóbbi 30 százalékos forgalomesés után 30 134 autót értékesített. A Honda-eladások 22 százalékkal, 29 500-ra, a Mazdáé 33 százalékkal, 9700-ra szűkültek.

A japán járműgyártók 30 ezer időszaki, illetve részmunkaidős munkástól válnak meg az üzleti év márciusi lezárultáig, és csupán a Toyota az ilyen munkásainak a felét, háromezer főt küld el.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.