BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Olcsó virtuális valóságot mindenkinek! - Mondja a Microsoft

A Microsoft bemutatta ESP nevű, virtuális valóságot leképező szoftver platformjának újabb verzióját. Redmond az olcsóbb, elérhetőbb fejlesztői környezettel szeretné elérni, hogy a virtuális valóság széles körben elérhető legyen.

Az ESP-t eddig elsősorban repülés-szimulációhoz használták, főleg katonai kiképzések során. A Microsoft most a platform új, 2.0 verzióját mutatta be. Az új szoftver könnyebben kezelhető és a tervek szerint olcsóbb lesz, így szélesebb körben válik elérhetővé a cégek számára – legalább is ezt reméli a Microsoft a The Industy Standard értesülései szerint.

Redmond várhatóan vonatokhoz, autókhoz és víz alatti mozgáshoz készített szimulációs platformokat dob piacra. Ha a teljes paletta elkészül, a Microsoft más alkalmazásokat is integrálhat az ESP-be. Egy valódi szimuláció elkészítéséért akár fél millió dollárt is elkérhetnek a fejlesztő cégek, ezért egy olcsóbb megoldás sikeres lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.