BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szomorú bejelentés a Samsungtól és az LG-től

Mindkét dél-koreai mobiltelefongyártó, a Samsung Electronics és az LG Electronics is csökkentette 2009-re vonatkozó értékesítési előrejelzését. A vállalatok szerint a világgazdasági körülmények indokolják a lépést.

A Nokia után a világ második legnagyobb mobilgyártójának számító Samsung eladásainak előrejelzését 8 százalékkal 222,8 millió darabra csökkentette, az LG 12 százalékkal 105,8 millió darabra vette vissza prognózisát.

A harmadik negyedévben a Samsung 17,1 százalékos piaci részeseéssel a globális rangsor második helyén állt, míg az LG 7,8 százalékkal az ötödik, közvetlenül a Sony Ericsson és a Motorola után.

Egy brit kutatóintézet jelentése szerint a mobiltelefonok forgalma világszerte 4 százalékkal csökken jövőre. A vállalatok egyelőre nem érzik a lassulást.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.