BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

FBI: A terroristák az internet 9/11-et készítik elő

A terroristák új fegyvere a világháló. Az internetes támadások jelentik a legnagyobb fenyegetést az Egyesült Államokra, a nukleáris és tömegpusztító fegyverek után, és ezeket a legnehezebb megelőzni - állítják az FBI szakértői.

Egy fejlett gazdaságban, ahol minden létfontosságú intézmény a bankoktól a víztisztító rendszerekig a számítógépektől függ, katasztrofális hatása lehet egy összehangolt hackertámadásnak. Ha ez bekövetkezne, legalább akkora kárt okozna az országnak, mint amikor 2001-ben repülőgépeket vezettek New York felhőkarcolóiba - mondta Shawn Henry az FBI internetes bűnözéssel foglalkozó részlegének igazgatóhelyettese egy biztonsággal foglalkozó konferencián. Az igazgatóhelyettes szerint a terroristák az internet 9/11-ét készítik elő - írja az ICTPress.hu

Ilyen méretű támadásra korábban nem volt példa, de rengeteget fejlődött a számítógépes bűnözés az elmúlt években, az elkövetők tudása pedig gyakran a hatóságok előtt jár. Az arab terrorista szervezetek tagjai honlapokat és közösségi oldalakat használnak a toborzásra, és orosz szakértőktől tanulják a programozást - állítják az amerikai biztonsági szakértők.

"Valaha pénzzel tömött koffereket cipelő embereket üldöztünk, ma egy Sim kártya elég ahhoz, hogy valaki pénzt mozgasson a fél világon át. A gazdasági bűnözők, akik az Internetet személyiséglopásra használják, dollármilliárdokat lopnak el, és vállalatokat bénítanak meg világszerte." - mondta el Donald Codling az FBI szakértője. Az amerikai hatóságok ma már szinte képtelenek nyomon követni a terrorszervezetek pénzmozgásait.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.