BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ferihegy - Kifárasztaná a dolgozókat a BA a szarkszervezetek szerint

Semmilyen érdemi tárgyalásra nem volt hajlandó ma a reptér csúcsvezetése. A Budapest Airport a két szakszervezet szerint húzza az időt, hogy kifárassza a dolgozókat.

A szakszervezetek és a középvezetők közös javaslatának végigszámolásához újabb négy napot kértek – korábban órák alatt is készek voltak kijelenteni egy-egy javaslatról, hogy szerintük az miért hibás – áll a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) és a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete (RDSZSZ) közleményében.

Tegnap ismertették a Hochtief-Budapest Airport igazgatóival a héten korábban, a munkacsoportokban kialakult javaslatokat a szakszervezetek. A menedzsment mára ígérte, hogy elvégzik a modellszámításokat, és érdemben reagálnak. Azonban a mai egyeztetésen a cégvezetés semmilyen konkrétummal nem tudott szolgálni, elhárították a részletekbe menő egyeztetést. Azt állítják, hogy négy napra van szükségük a javaslaton alapuló pontos számítások elkészítéséhez, annak jogi szöveggé formálásához, tehát egy új kollektív szerződés vonatkozó részének elkészítéséhez.

A késlekedés egyik okaként az automatikus check-in rendszer, a SITA mai meghibásodása okozta többletfeladatokat nevezték meg. Az érdekképviseletek szerint a Hochtief-Budapest Airport csúcsvezetésének halogató, időhúzó taktikája a dolgozói oldal fárasztását szolgálja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.