BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány: döntés kell a Nabuccóról

Az EU-nak 200-300 millió euróval kell támogatnia a Nabucco projektet, jelentette ki a magyar miniszterelnök a földgázvezeték-beruházásról szóló konferencián.

Június 30-ig kormányközi megállapodást kell kötniük a Nabucco projektben érintett országoknak, jelentette ki Gyurcsány Ferenc az orosz érdekektől független vezetékberuházásról folyó budapesti konferencián.

Hangsúlyozta, hogy nem egyszerűen üzleti vállalkozásról, hanem az EU gázbiztonságát szolgáló projektről van szó, ezért azt az EU-nak 200-300 millió euróval kell támogatnia.

A most zárult orosz-ukrán gázviszály ismét ráterelte a figyelemt arra, hogy Európának csökkentenie kell az orosz gáztól való függőségét. Ukrajnán keresztül mintegy 20 ország két héten át nem kapott orosz földgázt. Egyes országoknak egyáltalán nincs egyéb gázforrásuk.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.